Már megint Hugh Fearnley-Whittingstall ültetett bogarat a fülembe, amikor egy hétvégi műsorában müzli szeletet készített házilag, ami remek alternatíva, ha valami édesre és egyben egészségesre vágyunk. Bár az őáltala javasolt recept leírásáról lemaradtam, rengeteget találtam az interneten. Ezeket „összegyúrva”, kiegészítve az éppen itthon lévő és kedvelt összetevőkkel, valamint kihagyva belőle, ami nincs kéznél, vagy a kevésbé rajongottakat, finom nasi készült szinte percek alatt. Külön előnye, hogy nem gond, ha valamit kihagyunk, vagy hozzáteszünk és az arányokat is kedvünk szerint alakíthatjuk.
Müzli szelet, ahogy én csináltam:
1 csésze zabpehely
2 evőkanál natúr napraforgómag
2 evőkanál darált mandula
2 evőkanál mazsola
1 kiskanál fahéj
3-4 evőkanál zabtej
2 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj, vagy olvasztott vaj
Néhány szem felkockázott asztalt barack
Almadarabok
Csipet só
Mindent összekevertem, a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem, előmelegített sütőbe raktam és kb. 25 percig sütöttem. Langyosan felszeleteltem és már ettük is.