Az egyik kedvenc édességem a csokis almachips, abból is a tejcsokis. Ha meglátom a boltban, alig tudok neki ellenállni, pedig kiadósságához képest borsos ára van. Ezért és mert a sok idény gyümölcs mellett az alma meglehetősen kegyvesztetté vált a konyhába, megörvendeztettem magam egy adag házi készítésű almaszirommal.
![]() |
Az almák csutkáját kivágtam, majd felkarikáztam. Az almakarikákat rövid időre citromos vízbe áztattam, majd egy jól lemosott és olajjal megkent partvisnyélre húztam őket és kiakasztottam a kert legnaposabb részére. Estére fedél alá tettem. Pár nap múlva, amikor már kellőképpen kiszáradtak, leszedegettem őket, egy részét azon melegében megettem, a másik részét kevés vízzel felolvasztott csokiba mártottam, és rövid időre hűtőbe tettem.
![]() |
Nem túl szépek és kevésbé ropogósak, mint a bolti társaik, sőt talán héj nélkül még finomabb lett volna, de nekem így is nagyon bejött.
![]() |