Az egyik kedvenc édességem a csokis almachips, abból is a tejcsokis. Ha meglátom a boltban, alig tudok neki ellenállni, pedig kiadósságához képest borsos ára van. Ezért és mert a sok idény gyümölcs mellett az alma meglehetősen kegyvesztetté vált a konyhába, megörvendeztettem magam egy adag házi készítésű almaszirommal.
Az almák csutkáját kivágtam, majd felkarikáztam. Az almakarikákat rövid időre citromos vízbe áztattam, majd egy jól lemosott és olajjal megkent partvisnyélre húztam őket és kiakasztottam a kert legnaposabb részére. Estére fedél alá tettem. Pár nap múlva, amikor már kellőképpen kiszáradtak, leszedegettem őket, egy részét azon melegében megettem, a másik részét kevés vízzel felolvasztott csokiba mártottam, és rövid időre hűtőbe tettem.
Nem túl szépek és kevésbé ropogósak, mint a bolti társaik, sőt talán héj nélkül még finomabb lett volna, de nekem így is nagyon bejött.