HTML

Popy műhelye

Szabok, varrok, horgolok, kötök, hímzek és gyöngyözök, mindezeket amatőr szinten űzöm, de határtalan lelkesedéssel és odaadással teszem. Szeretek sütni, főzni, új fogásokat, új ízeket kipróbálni. Rajongok a régi tárgyakért, bútorokért. Mostanság pedig rákaptam a kertészkedésre.

popymuhelye@gmail.com

Címkék

ajándék (2) almachips (2) anyák napja (1) aszalás (2) átalakítás (10) baromfi (1) befőtt (1) bodzapezsgő (2) bonbon (1) bözske (1) bútor (3) chilipaprika (1) cseresznye (1) csigabaj (1) csoki puding (1) cukkini (2) cukkini saláta (1) cukorborsó (1) dius dizájn (1) édeskömény (1) évfordulós ajándék (1) felújítás (1) festés (5) filofax (4) folt (1) fonalfestés (1) fonaltartó kosár (1) fotóalbum (1) főzés (2) futóbab (1) fűzfa koszorú (1) gomb (2) gyógynövény (2) gyöngy (1) gyöngyfűzés (3) háremnadrág (1) hátizsák (1) hellókarácsony (5) hokedli (1) horgolás (7) japán tyúkok (1) kagylóékszer (1) kakaós szelet (1) kalap (1) kamraszekrény (1) káposztás murgyé (1) karkötő (3) keksz (2) kenyér (1) kényszerpihenő (1) kert (5) kesztyű (1) kölesfasírt (1) könyvkötés (4) konzervdoboz (1) kötés (4) kötőtűtartó (1) kovászos kenyér (1) lekvár (1) magaságyás (2) mamusz (4) mappa (1) marcipán (1) mogyoróvaj (1) murgyé (1) müzli (1) napraforgó (2) oti bútor (2) panna (1) papírgyöngy (1) paprika (2) paradicsom (3) párna (1) partvis (1) pelenkázó táska (1) pénztárca (2) perec (1) pillecukor (1) pipacs (1) pitypang szirup (1) popy kertje (7) popy konyhája (22) popy műhelye (46) répatorta (1) ribizli (1) rizsliszt (1) rozskenyér (1) sál (2) sapka (2) sütés (10) szelet (1) szemüvegtok (1) szütyő (1) táska (11) török bugyogó (2) torta (3) tyúkok (2) uborka (2) újrahasznosítás (1) vajas pogácsa (1) varrás (19) vica festménye (2) virág (1) virágtartó (2) zsebkendőtartó (1) Címkefelhő

popymuhelye.blog.hu

2011.06.06. 15:04 popymuhelye

Támadnak a csigák!

Címkék: kert uborka cukkini ribizli gyógynövény csigabaj popy kertje

Mostanra a kiskertünk produkált sikereket és kudarcokat egyaránt. A hozzá nem értésünk mellett a kudarcokért a meztelen csigák és a lótücskök tehetők felelőssé, melyeknek áldozatul esett a dughagymák jó része, a retekállomány alul is felül is, a sóska, és a saláta leveleinek nagyja is erősen csipkézett lett. Ez utóbbit annyira nem sajnálom, ugyanis akkora mennyiséget ültettem belőle, hogy már nem győzzük enni.

Sajnos a csigák most a cukkini tövekre és virágokra vetették rá magukat, amelyek ennek ellenére úgy nőnek, mint a bolondgomba és egyre-másra hozzák tenyérnagyságú virágaikat. Szerencsésnek mondható a karalábé, melynek csak a leveleit zabálják, az édeskömény, amire rá se bagóznak, a paprika, ami a változatosság kedvéért a tetvektől szenved  és a paradicsom, aminek a levelét nem, de (tapasztalatból már tudom) a termését imádja a nyálkás bagázs. Ez utóbbiból egyébként több mint húsz tőről számítok termésre.

Cukkini virág

Az uborka, a futóbab és a cukorborsó sem mondhatóak éppen szerencsésnek. A négyből két tő uborkát csutkára rágtak a csigák, de a maradék most hozza gyönyörű sárga virágait. A futóbab és a cukorborsó alsó levelein pedig annyi a lyuk, mint égen a csillag. Ettől függetlenül azért remélem, hogy lesz termésük, amit mi fogunk elfogyasztani.

Uborka virág

Hétvégére már a piros gyümölcsösök is beértek, így bőven lehetett legelni a kertben ribizlit, epret, és a szomszéd cseresznyefájának hozzánk átlógó, teljességgel bio cseresznyéjét, ami nemhogy permetet nem látott soha, de még a gazdáját sem nagyon. Tehát mivel évről-évre a fán hagyják a termést, azt gondoltam, hogy kérek majd tőlük pár kilót és elteszek a fagyasztóba néhány zacskóval, illetve feltett szándékom, hogy életemben először befőzök egy-két üveggel.

Ribizli

A hétvégi leves összetevői is a kertből származtak, vagyis a borsó, a karalábé és a petrezselyem. Attól függetlenül, hogy nem rajongok a karalábélevesért, nagyon ízlett. Nem úgy a fiamnak, aki az első falat kiköpése után fintorogva eltolta a tányért, holott a karalábét nyersen, a borsót pedig nyersen is és a főzve is szereti. Ki érti?

Végül a fő büszkeségem, a fűszerkertem is burjánzik. Virágba borult a zsálya, a levendula, a kakukkfű és a hihetetlenül kék búzavirág is. Egyszerűen imádom. 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://popymuhelye.blog.hu/api/trackback/id/tr532961670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popymuhelye 2011.06.08. 19:23:39

Szuper! alkalmazni is fogok pár tanácsot. a mustárt pont pár hete huzigáltam ki, mert óriásira nőtt, de akkor most újra bevetem.
süti beállítások módosítása